ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

 

photo cellar

 

Αγαπητοί αναγνώστες γεια σας!! Ευχαριστώ για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον σας!

Ονομάζομαι Χρήστος Πεχλιβάνης.  Θα προσπαθήσω πολύ περιληπτικά και χωρίς να σας κουράσω με πυκνά βιογραφικά, να σας πω ποιος είμαι και τι κάνω.

Γεννήθηκα το 1974 στην Κύπρο. Στα 14 μου αποφάσισα ότι θα γίνω μουσικός και ξεκίνησα μαθήματα πιάνου και θεωρητικών. Σπούδασα στην Ελληνική Μουσική Ακαδημία όπου αποφοίτησα με πτυχία πιάνου και αρμονίας.  Συνέχισα άτυπα τις σπουδές μου με ατομικά μαθήματα γύρω από τα σύγχρονα δημοφιλή ιδιώματα και τον αυτοσχεδιασμό. Από το 1995 μέχρι σήμερα ασχολούμαι επαγγελματικά με τη μουσική, διδάσκοντας, παίζοντας και συνθέτοντας μουσική.

Ο χώρος της  εκπαίδευσης και της φυσικής, αυτό-κατευθυνόμενης μάθησης, τόσο γύρω από τη μουσική όσο και ευρύτερα, είναι ένα από τα μεγάλα μου ενδιαφέροντα –  ένα πεδίο το οποίο μελετώ και ερευνώ ασταμάτητα.

Ένας άλλος τομέας έρευνας, μελέτης και πρακτικής που με παθιάζει είναι η προσωπική ανάπτυξη μέσω της μουσικής και της ζωής γενικότερα.

Όντας αφοσιωμένος σύζυγος και γονέας τριών παιδιών, η γονεϊκότητα και η ανατροφή των παιδιών έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ακόμη ένα πεδίο έρευνας, μελέτης και πρακτικής.

Μου αρέσει να εμπνέομαι και να εμπνέω, με ενθουσιάζει η δημιουργικότητα των ανθρώπων, η αγάπη και το πάθος για (πραγματική) ζωή. Μερικοί άνθρωποι που με επηρέασαν και με ενέπνευσαν – και συνεχίζουν να το κάνουν, είναι: Wilhelm Reich, John Holt, Peter Jones, Victor Wooten, Δημήτρης Πυργιώτης, James Rhodes, Σταύρος ΛάντσιαςAustin Kleon, Leo Babauta, Izabelle Filliozat  και πολλοί (μα πάρα πολλοί) άλλοι